Oho, enpäs ole kirjoittanut tänne moneen päivään. Ihan täysin huomaamatta menneet taas päivät ohi. Kun on töissä, niin ei huomaa edes päivien vaihtumista... Luin juuri äsken lehteä, jossa joku sanoi (taas - tätähän kuulee todella usein), että "ilman työtä ei pärjää". Anteeksi mitä?! On kyllä elämä aika köyhää, jos siihen ei löydä mitään sisältöä ilman työtä. En ole koskaan ymmärtänyt, että jopa jotkut nuoret valittavat, että "apua, ei ole kesätöitä, mitä mä teen koko kesän?". No ELÄT helvetti!

Mutta no joo, en aloita taas tätä iki-virttä. Sen sijaan haluan siteerata tänne hieman sanomalehti Karjalaisen verkkokeskustelua, joka on käynyt kiivaana sen jälkeen, kun sivuilla julkaistiin uutinen otsikolla "homojen ja lesbojen messut saavat jatkua kirkossa". Pointti oli, että Joensuun seurakunta oli tehnyt linjauksen, että sateenkaarijumalanpalveluksia voidaan pitää. Keskustelun taso on ollut tätä luokkaa:

"Jumalan asettama liitonmerkki tahrattu moiseen saastaan. Sodomian henki vahvistuu kansankirkossa, Raamatun sana ei paina mitään, sillä vain katuva syntinen saa syntinsä anteeksi."

"Jumalan sana on se auktoriteetti jota tulee kunnioittaa eikä mitään ajan suuntauksia, silloin menemme täysin hunningolle kun unohdamme tämän tosi seikan."

"Te Joensuun papit olette vastuussa Jumalan edessä ihmisten harhauttamisesta syntiin."

"Pimeys leviää jo Pohjois-Karjalaan."

Sanon tämän nyt lyhyesti: en ymmärrä, miten ihmiset jaksvat suhtautua uskontoon tuollaisella intohimolla. En ymmärrä uskovaisia enkä ymmärrä ateisteja. Mitä järkeä on vääntää asiasta, johon ei kuitenkaan saada varmuutta? Ja miten jotkut sateenkaarimessut oikeasti vaikuttavat mihinkään tässä maailmassa? Tuollainen kiihko ei-mistään. En ymmärrä.

Vuodatus.net ei jostain syystä muodosta suoria linkkejä muille sivustoille, mutta tämä uutinen ja keskustelu on joka tapauksessa löydettävissä osoitteesta: http://www.karjalainen.fi/scripts/edoris/edoris.dll?app=server&com=sqlxml&tem=d_aihe.tpl&topicid=49574

Ps. Ostin tänään kesäelämävaatteen! Just sellaisen hipanderi-mekon, joka on kuin tehty puistossa sidu-pullon kanssa istumiseen. Kurnau! <3 Nyt pitäisi vain saada se kesä.