Surullista, mutta en usko, että Hillary Clintonista voi mitenkään tulla Yhdysvaltojen presidenttiä. Suurimmaksi osaksi se johtuu siitä, että hän on nainen, mutta osaksi se johtuu myös miehistä hänen ympärillään: ensin hänen aviomiehensä Bill Clinton kärähtää sikarin työntämisestä avutajansa Monica Lewinskyn kosteikkoon ja sen jälkeen yksi Hillary Clintonin näkyvimmistä kannattajista, New Yorkin osavaltion kuvernööri Eliot Spitzer kärähtää prostituoitujen käyttämisestä. Huokaisu. Miten turhauttavalta Hillarysta voi tuntua, kun nämä keskenkasvuiset kuusikymppiset ukot kaivavat kikkelitempauksillaan kuoppaa Hillaryn jalkojen alta, vaikka Hillary itse on aina käyttäytynyt moitteettomasti.

Ilmiö tuntuu olevan maailmanlaajuinen. Suomessa huseeraavat Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen. En voi käsittää, missä muka-sivistyneellä ihmiselle viiraa, kun tekee noin idioottimaisia temppuja.

Sanotaan, että menestyneen miehen takana on aina nainen. Onko myös niin, että epäonnistuneen naisen takana on aina mies?

Ps. Niin, en usko, että myöskään Barack Obamasta voi tulla Yhdysvaltojen presidenttiä, koska hän on musta. Veikaan, että republikaanien ehdokas John McCain voittaa vaalit vaikka ilman minkäänlaista kampanjaa. Onhan hän valkoinen keskiluokkainen mies. Selvää presidenttiainesta siis. (Ja selvää seksiskandaaliainesta myös, noilla avuilla.)