Se omenapiirakka, jonka vein J:n juhliin, on oikeasti ihan sikahyvää. Tässä resepti ja kuva. Kuva ei tosin tee oikeutta leipomukselle, mutta voin kertoa, että tuolla reseptillä tulee ihan parasta, kosteaa piirakkaa...
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
Huoneenlämpöinen voi ja sokeri hierotaan. Lisätään jauho, jossa seassa leivinjauho. Taikina taputellaan piirakkavuokaan. Ei siis vatkata vatkaimella. Tulee sellainen muruinen taikina.
Täyte:
1 purkki maitorahkaa
2 dl kuohukermaa (ei vatkata, koska vatkattua kermaa ei voi paistaa uunissa)
1 dl sokeria
hieman kaneli-sokeri-seosta
2-3 omenaa
Kaada kulhoon kerma ja sekoita joukkoon maitorahka sekä sokeri. Sekoita, ei tarvitse vatkata. Kaada täyte raa'an taikinan päälle vuokaan.
Pilko omenat ja laita seoksen päälle. Ripottele päälle kaneli-sokeria.
Paista uunissa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Piirakka on heti uunista otettuna "löllö", mutta jähmettyy esim. jääkaapissa. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä.
Kommentit