Joillakin on nyt viikonloppu, joillakin ei. Itse olen töissä koko viikonlopun, kuten päivät sen ympärilläkin: mulla on seitsemän päivää töitä putkeen, sitten yksi vapaapäivä ja sitten vielä kolme päivää töitä. Eli ei taida olla ihme, jos en kirjoittele blogia tiuhempaan: ei ole mitään elämää, mistä kirjoittaa...

Paitsi tällä hetkellä (kyllä, juuri nytkin olen töissä) on pakko purkaa ärsyyntymistä tänne: luin työpaikallemme tulevaa Trendi-lehteä ja siinä oli tämän kuun numerossa tasa-arvokysely, johon oli vastannut 4 800 naista. Tuloksia:

56 % on sitä mieltä, että pojat ja tytöt pitää kasvattaa samalla tavalla.
Siis melkein puolet on sitä mieltä, että tytöt ja pojat pitää kasvattaa eri tavalla!
Ja sitten tyttöjen ja poikien erot ovat muka synnynnäisiä; "kun pojat vaan tykkää autoista ja tytöt nukeista" - no kai, jos niille ei ole koskaan muita leluja tarjottukaan. Muistan ikuisesti, kun lukiossa yksi tyttö sanoi, että toivottavasti hän saa poikalapsia, kun "niitä ei tarvitse kasvattaa niin paljon". Voi jee. Siksikö suomalaiset miehet siis ovatkin väkivaltaisia juoppoja ja yhdyssanojen muodostamiseen kykenemättömiä idiootteja - koska heitä ei kasvateta ollenkaan?

Puolet vastaajista haluaa, että lapsen isä jää hoitamaan lasta vanhempainvapaalla.
Great. Ei näköjään todellakaan ole pelkästään miesten syy, että miehet jäävät lasten kanssa niin harvoin kotiin.

Olen aika masentunut. Älkääkä sanoko, että tulokset ovat tuollaisia, koska Trendin lukijat ovat tyhmiä. Se on liian kevyt selitys. Ensinnäkin Trendin lukijat ovat ihan tavallisia naisia ja toisekseen vastaajamäärä on niin suuri, ettei sitä voi vähätellä. Ja juu juu, tulokset olisivat voineet olla pahempiakin. Ärsyttää silti.